Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, despre măsurile de relaxare anunțate de premier: Am convenit ca persoanelor vaccinate să le permitem mai multă libertate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 mai 2021

Ministrul Sănătății a anunțat că a convenit cu prim-ministrul Florin Cîțu ca autoritățile să acorde mai multă libertate persoanelor vaccinate, în contextul în care premierul a anunțat miercuri că mai multe măsuri de restricție ar putea fi relaxate de la 1 iunie pentru cetățenii imunizați. Ioana Mihăilă susține că acest lucru se va face numai cu acordul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că, pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri seară, la TVR, citată de News.ro.

Ioana Mihăilă arată că se bazează pe comunicatele publicate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, potrivit cărora persoanele vaccinate complet ar putea începe să renunțe la masca de protecție în spațiile închise.

„Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, arată ministrul Sănătății.

Prim-ministrul a anunțat, miercuri, o serie de propuneri pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, dacă România va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate. Florin Cîțu susține că angajații companiilor mari nu vor mai fi nevoiți să poarte masca de protecție la birou și că evenimentele private ar putea fi reluate.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, dacă va fi atins pragul de 5 milioane de cetățeni vaccinați anti COVID: Masca de protecție nu va mai fi obligatorie la birou. Evenimentele private ar putea fi reluate

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *