Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, despre locurile la ATI din București: În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: ,

Încă sunt locuri disponibile în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din București pentru pacienții cu COVID-19 însă capacitățile maxime ar putea fi atinse a avertizat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse, în contextul în care nu gestionăm bine şi această terapie intensivă. Asta înseamnă că vor trebui reanalizate tot ce înseamnă terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută pentru a putea gestiona cel mai bine fiecare caz în parte”, a afirmat marţi Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Totodată, ministrul a anunţat că a efectuat o evaluare la spitalele Ilfov, Colentina şi Witting pentru a adapta numărul de paturi destinate persoanelor infectate cu coronavirus.

„Am făcut o evaluare la Spitalul Ilfov, Colentina şi Witting, precum şi Spitalul Victor Babeş. Pregătirea pentru sezonul de gripă. Evaluarea la cele trei spitale s-a făcut în vederea readaptării ca număr de paturi pentru patologia suport COVID şi mai ales pentru patologia de comorbidităţi pentru pacienţii infectaţi COVID, precum şi pentru cele de boli infecţioase, în măsura în care vom avea concomitenţă şi gripă şi infecţii cu SARS-CoV-2. Colentina îşi readaptează capacitatea, tocmai pentru a aduce numărul de paturi şi pentru a trata comorbidităţile din infecţia SARS-CoV-2. Rămâne să se facă o reevaluează la tot ce înseamnă DSP Bucureşti pe structuri, inclusiv blocul operator”, a explicat Nelu Tătaru.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW