Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, despre eliminarea vaccinului AstraZeneca: Nu există bază științifică în acest moment

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 martie 2021

Ministrul Sănătății susține că nu există bază științifică pentru eliminarea serului AstraZeneca din Campania de vaccinare împotriva COVID-19 și a precizat că așteaptă o decizie formulată în acest sens de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Nu există în acest moment bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca,  aşteptăm decizia EMA de joi săptămâna aceasta (…) Nu există motive de îngrijorare. Ne bazăm pe opinia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a EMA”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a reiterat că decizia de suspendare a administrării unui lot din vaccinul produs de AstraZeneca a fost una de precauție.

A fost o măsură de precauţie pentru că, din acel lot, s-a constat ca în anumite ţări ar putea să se dovedească mai târziu ca au fost probleme. A fost o măsura de precauţie cu un cost minim pentru vaccinarea din România pe care am decis atunci cu toţii să o luăm”, a precizat Voiculescu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: EMA: Avantajele vaccinului AstraZeneca în prevenţia COVID-19 sunt mai importante decât riscul efectelor secundare

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW