Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, despre ancheta cazului Floreasca: Nu au fost respectate protocoalele standard

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat, luni, la Spitalul Floreasca, că nu s-au respectat protocoalele standard în astfel de cazuri, precum cel al femeii care ar fi luat foc pe masa de operație. De asemenea, acesta a precizat că vor fi analizate cu atenție imaginile de pe camerele de supraveghere.

S-a schimbat încadrarea cazului. Poliţia şi Parchetul s-au autosesizat, e o anchetă în curs din cauza situaţiei create. Echipa noastră va finaliza ancheta săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

Ministrul a afirmat că a vorbit cu o parte din medicii care erau în sala de operații când s-a produs tragicul incident, iar acesta a spus că „mai sunt întrebări de pus”. De asemenea, el a adăugat că vor fi analizate cu atenție imaginile de pe camerele de supraveghere.

Victor Costache a precizat că nu au fost respectate protocoalele standard în astfel de cazuri.

Aceste evenimente sunt deosebit de rare. Nu pot fi muşamalizate astfel de evenimente”, a precizat ministrul.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat pe Facebook, un caz grav, în care o pacientă ar fi fost incendiată pe masa de operație la Spitalul Floreasca din București.

Acesta susține că cel care a cauzat incendierea pacientei este chirurgul Beuran, care, din spusele asistentelor ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, astfel îmbibând câmpul operator de sub pacientă iar la contactul electrocauterului acestea ar fi luat foc.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a transmis că o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București a demarat un control la Spitalul Floreasca ca urmare a informațiilor potrivit cărora o pacienta a luat foc în timpul unei intervenții. De asemenea, a fost verificat protocolul operator din acea dată cu incidentul, s-au luat declarații de la o parte din personalul implicat, urmând ca alți angajați ai unității medicale să fie audiați luni. Ministerul a precizat ca medicii implicați au refuzat sa coopereze.

Pacienta care ar fi luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit duminică seara, la ora 19:50.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă după ce femeia care ar fi fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca a murit.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW