Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, explicații științifice pentru prelungirea stării de alertă: Dacă nu va fi aprobată, România este într-un pericol sanitar

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că dacă Parlamentul nu va vota prelungirea stării de alertă, România se va afla într-un pericol sanitar. Totodată, ministrul a anunțat care sunt explicațiile științifice pentru prelungirea stării de alertă.

„ Tot ce înseamnă măsuri, norme pe care le aplicăm în condițiile în care facem niște relaxări sunt aprobate în contextul unei stări de alertă. Toate relaxările progresive, graduale pe care le facem și putem menține alte relaxări pentru o perioadă următoare în funcție de evoluție, le putem face doar în contextul unei stări de alertă sau în contextul unei stări de alertă.

Toate măsurile de sprijin, detașarea personalului medical de la o unitate sanitară la alta, acolo unde este nevoie, se poate face doar în cazul unei stări de alertă sau a unei stări de urgență. Suportul pentru persoane defavorizate îl putem acorda doar în cadrul unei stări de alertă.

Sunt condiții pentru a putea gradual reveni la o viață normală, nu s-a terminat această pandemie, nu am coborât încă panta. Gândiți-vă că avem în ultima perioadă focare noi, avem transmitere comunitare, ne uităm în jurul nostru și vedem că țări care au anunțat că sunt aproape de 0 cazuri noi, au reluat transmiterea comunitară.

Ne trebuie, pentru a ne gândi și la o altă perioadă de relaxare, că este 1 iulie, că este 15 iulie, că vrem o viață normală la începutul lui iulie, sau luna august, trebuie să relaxăm măsurile gradual, care se pot face doar în cadrul unei stări instituționale”, a declarat ministrul Sănătății.

Întrebat dacă România va fi într-un pericol sanitar în cazul în care Parlamentul nu aprobă starea de alertă, ministrul Sănătății a răspuns:

„Este într-un pericol sanitar. Ne obligă să relaxăm cam tot ce e de relaxat. Nu mai avem acele măsuri sau contra-măsuri în eventualele riscuri care devin și realități, creșterea numărului de cazuri, și ne va face pe noi ca și guvernanți să căutăm tot felul de alternative”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW