Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, critici la adresa medicilor de familie care au refuzat distribuirea pastilelor cu iod

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a criticat luni, 4 aprilie, pe medicii de familie care s-au opus demersului Guvernului de a distribui pastile de iodură de potasiu prin cabinetele lor.

„Ei consideră o chestiune birocratică această distribuire de pastile către pacienții de pe propriile liste. Eu le-am spus că avem responsabilitate, noi, ca administratori ai sistemului de sănătate pentru pacienții de pe propriile liste. Ei cred că sănătatea pacienților noștri este o chestiune birocratică”, a spus Alexandru Rafila.

Anterior, ministrul Sănătății anunțase demararea campaniei de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu în săptămâna 4-10 aprilie.

Ar fi urmat ca pastilele să fie distribuite prin intermediul medicilor de familie, care au respins, însă, această idee. Mai multe patronate de medicină de familie au făcut un apel la Ministerul Sănătății, cerând să se ia act de poziţia medicilor specialişti cu privire la distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu.

Conform patronatelor semnatare, distribuirea pastilelor le-ar bloca activitatea medicală.

„Toți profesioniștii din sănătate au o responsabilitate pentru pacienții lor, iar această responsabilitate nu înseamnă birocrație (…) Vă asigur că vom găsi cadrul legal care va face posibilă distribuția către cetățeni”, a conchis ministrul Sănătății.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW