Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Chitul de testare a coronavirusului a ajuns în România

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, marți, că a ajuns în România chitul de testare pentru coronavirus. Costache a precizat că la nivelul aeroporturilor s-a înființat o linie specială pentru pasagerii care vin din China.

Cazul a fost infirmat, este a patra sau a cincea alarmă falsa, de asta am și făcut ieri conferință de presă. Avem un grup de lucru intern ministerial organizat de săptămâna trecută pentru a nu induce panică în rândul populației. Nu este coronavirus, pacienta va fi tratată simptomatic și se va recupera complet.

Am organizat la nivel național o rețea de centre care să fie capabilă să cereze această infecție respiratorie. Dacă va apărea în România, evident institutul de referință este„ Matei Balș”, unde avem o unitate care poate primii până la 10 pacienți cu coronavirus. De ieri seară au ajuns în România tot ce înseamnă chitul de testare pentru această tulpină nouă de coronavirus, se poate face testarea în eventualitatea apariției unui astfel de caz. De asemenea, avem o rețea la nivelul celorlalte spitale universitare din țară care sunt în legătură cu specialiștii de la Matei Balș. Avem la aeroporturi o linie specială pentru pasagerii care vin din China, sunt formulare date pasagerilor, fiecare pasager este interogat de polițiștii de frontieră”, a declarat Victor Costache, la Digi24.

Referitor la cazul de contaminare din cauza sângelui aruncat în canalizare, ministrul Sănătății a precizat că, miercuri, va trimite corpul de control pentru a verifica situația de la Spitalul Universitar, dar și în celelalte spitale din Capitală.

Am avut ședință de Guvern și mâine vom trimite corpul de control. Îmi pare rău să anunț asta public, dar măsurile vor fi dure, trebuie respectate procedurile, vrem să vedem ce s-a întâmplat la Spitalul Universitar și în cele mai mari spitale din Capitală, cum de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai șocant, doamna manager este și medic și ar trebui să știe aceste lucruri. Evident că nu putem exclude alte derapaje, nu au voie să facă asta, vom analiza cu seriozitate situația de la Spitalul Universitar”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW