Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Cea mai mare problemă este politizarea sistemului. Tătaru propune un pact pe sănătate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus în cadrul dezbaterii online „Resetarea sistemului de sănătate: de la experienţa din criza COVID, la reformă şi modernizare” că cea mai mare problemă a sistemului din acest moment este “politizarea”. Ministrul Tătaru a propus cu această ocazie un pact în domeniul sănătății.

„Cea mai mare problemă pe care o văd eu în acest moment o reprezintă politizarea sistemului. Trebuie să ne gândim la un pact pe sănătate, avem nevoie de profesionişti. Dacă în acest moment nu îi avem sau nu îi găsim noi, trebuie să îi găsim împreună. Peticim în acest moment cu diverse propuneri, peticim cu diverse experienţe, cu exemple de bună practică, dar cred că nu e de ajuns”, a spus ministrul.

Ministrul Tătaru a mai spus că este nevoie de o lege a reformei în sănătate.

„Cred că pe viitor trebuie să gândim toţi – oameni din sănătate, societatea civilă – ce vrem de la medicina românească şi care este făgaşul ei normal. Rămâne o perioadă pentru fiecare – public, privat, producător de medicamente, farmacist, asociaţii profesionale, de pacienţi – să regândim, să redimensionăm o lege a reformei în sănătate”, a spus ministrul în cadrul dezbaterii online „Resetarea sistemului de sănătate: de la experienţa din criza COVID, la reformă şi modernizare”, a spus ministrul Tătaru, citat de Digi24.

O altă deficienţă identificată de ministru este „inexistenţa unei politici investiţionale coerente”.

„Gândiţi-vă că investiţiile s-au făcut după cum doreşte cineva într-un anumit moment, când are o anumită forţă şi dirijează o investiţie într-un anumit loc. Dacă am reuşit să contractăm construcţia celor trei spitale regionale, trebuie gândit pe o politică sanitară, în funcţie de necesităţi şi dezvoltarea sau refacerea altor spitale judeţene, în funcţie de zonă, de adresabilitate, de activitatea medicală din zona respectivă. Suntem într-un moment în care deciziile ar trebuie să meargă pe termen lung – nu doar decizii de etapă”, a spus Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW