Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Birocraţia care îndepărtează tinerii de sistemul medical românesc trebuie să dispară

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 decembrie 2019 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că unul dintre motivele care îndepărtează tinerii de sistemul medical românesc este birocrația, care trebuie să dispară.

Într-o conferință de presă, ministrul Sănătății a fost întrebat ce va face în cazul tinerilor absolvenți de medicină care pleacă în afara României, iar la revenirea în țară nu li se recunoaște rezidențiatul făcut în Europa. Acesta a răspuns că „aceste derapaje nu mai trebuie permise”.

Victor Costache a dat propriul său exemplu atunci când a vorbit despre această situație, spunând că a lucrat 12 ani în Franța, iar la întoarcerea în țară a dus o „bătălie” de șase luni pentru echivalarea unor diplome.

“Am revenit în România în 2013, în condiţiile în care am absolvit UMF-ul în 1999 la Iaşi. Din 2001 lucrasem în Franţa, unde am făcut rezidenţiatul în instituţii prestigioase din Toulouse şi Grenoble. Am fost apoi medic specialist şi medic primar. M-am întors în ţară cu diplomă de specialist şi a urmat o bătălie de şase luni pentru a reuşi să-mi echivalez nişte diplome europene. Îmi doresc ca aceste lucruri să nu se mai repete, vreau o descentralizate a acestui fenomen. Am căzut de acord cu rectorii să descentralizăm tot parcursul birocratic al rezidentului. Nu vom inventa nimic, ci vom prelua modele europene care funcţionează deja“, a afirmat ministrul Victor Costache.

Totodată, ministrul a spus că în 12 ani de zile cât a locuit în Franța, nu a fost nevoie să se ducă niciodată la Ministerul Sănătății pentru a prezenta diverse acte.

“Vreau ca şi la noi această birocraţie, care îndepărtează tinerii de sistemul medical românesc, să dispară“, a spus ministrul Victor Costache.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-birocratia-care-indeparteaza-tinerii-de-sistemul-medical-romanesc-trebuie-sa-dispara/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW