Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății avertizează: Trecem printr-un moment dificil

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iulie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat că “trecem printr-un moment dificil” din punct de vedere al epidemiei de coronavirus, atrăgând atenția asupra faptului că au existat “campanii de dezinformare”.

„Nu suntem în această situație (a stării de urgență, n.r.), eu totuși sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat polițienesc. Dar populația trebuie să înțeleagă că trecem printr-un moment dificil. În următoarele 2 săptămâni cam așa va fi. Am avut o perioadă de vid legislativ în care conaționali ai noștri au refuzat internarea, izolarea, iar până când cei care în acest moment, fiind pozitivi, nu își consumă boala și o vor transmite în continuare, vom avea o creștere. Dacă vom reuși să impunem, conform legii, internarea, izolarea, tratarea celor care sunt în spitale, atunci putem limita această transmitere. În condițiile în care vom respecta regulile. Altfel, aceste două săptămâni se pot prelungi”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății atrage atenția că pe lână campaniile de informare lansate de Guvern au existat și “campanii de dezinformare” alimentate de politicieni și influenceri.

 „Când vine de la influenceri sau oameni politici – care în acest moment au început să tacă sau să acționeze tocmai invers – a făcut ca la nivelul populației să avem o degringoladă, o neîncredere. În acest moment, a reapărut teama. Și a reapărut teama și în contestatari. Nu-i rugăm neapărat să ne ajute, dar să se liniștească, restul vom face noi”, a spus ministrul.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *