Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății anunță controale la centrele de vaccinare, după ce 1.353 de persoane din etapa a treia s-au vaccinat cu prioritate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2021

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat miercuri demararea unor controale la centrele de vaccinare împotriva COVID-19, după ce 1.353 de persoane s-au vaccinat cu prioritate, în etapa a doua, deși ar fi trebuit odată cu populația generală, în etapa a treia.

„Între 15 şi 23 ianuarie, sunt 1.353 de persoane înregistrate în platformă care sunt marcate ca făcând parte din etapa a treia. Se vor face echipe mixte de control formate din Corpul de Control al Ministerului Sănătății și Direcțiile de Sănătate Publică. Am vorbit cu premierul pentru introducerea de sancțiuni”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

De asemenea, oficialul a precizat că 30% dintre persoanele vaccinate nu s-au programat pe platformă, arătându-se extrem de nemulțumit că există centre dedicate anumitor categorii de persoane.

„În perioada următoare, Ministerul Sănătății şi CNCAV trebuie să vegheze la două vulnerabilităţi: 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare. Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-anunta-controale-la-centrele-de-vaccinare-dupa-ce-1-353-de-persoane-din-etapa-a-treia-s-au-vaccinat-cu-prioritate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW