Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Am fost anunțat dimineață că este un focar de infecție cu Covid-19 la Spitalul de Nefrologie „Carol Davila”/ 19 cadre medicale, depistate cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, că la Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” din București este un focar de coronavirus. Potrivit ministrului, în prezent, toate cadrele medicale, 19 la număr, infectate cu virusul Covid-19 au fost internate.

„Chiar dimineață eram anunțat că este un focar la Spitalul de Nefrologie „Carol Davila” din București. Rămâne să verificăm. Toți cei care sunt pozitivi în acest moment sunt internați. Erau 19 cadre medicale infectate, rămâne să reevaluăm ca și testare, să vedem dacă se confirmă aceste teste, ca să putem să îi gestionăm atât ca și personal medical, cât și ca funcționarea acelui spital”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.ro.

Nelu Tătaru a mai anunțat că nu ne aflăm într-un moment în care ne permitem să ignorăm măsurile impuse de autorități în vederea limitării răspândirii coronavirusului, deoarece în orice moment poate izbucni un nou focar.

„Urmează ca după Paște să putem vedea o stagnare ca numărul de cazuri noi și poate după 15 mai o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta urmând ca după 1 iunie să vorbim și de altceva. Suntem într-un moment în care încă mai avem focare noi, chiar dacă sunt mici încă sunt focare noi, suntem într-un moment în care avem focare în grupul medical, suntem în momentul în care încercăm să rupem acea transmisiune extinsă din focarele mari și să le transformăm și să le izolăm în focare mici ca să le putem controla, suntem într-un moment în care am redirecționat cadre medicale din diferite județe către județele deficitare sau către spitalele care în acest moment au o lipsă acută de personal medical”, a mai spus ministrul.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW