Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății a trimis corpul de control la INML, după cazul de la Caracal. Cumpănașu: E inacceptabil să dai comunicate comuniste

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 august 2019 Etichete: , , ,

Sorina Pintea a trimis corpul de control la INML după ce Alexandru Cumpănașu a depus o sesizare la ministerul Sănătății prin care a cerut un control la Institutul Național de Medicină Legală. 

„În urma sesizării mele de astăzi, ministrul sănătății a dispus control imediat la INML. Nu mă laș până când STATUL asta nu înțelege că nu suntem niște SCLAVI și ne comunică ce vrea când vrea. Sper că în urmă acestui control să reiasă măcar niște norme transparente și coerente de comunicare. Este innacceptabil să vii cu comunicate COMUNISTE care să nu spună nimic și să lase loc la interpretări despre viață unor oameni ba mai mult să comunice informații false pe surse despre viață sau decesul Alexandrei”, a scris Cumpănașu, pe pagina sa de Facebook.

Înainte de întâlnirea cu Alexandru Cumpănașu, Sorina Pintea a declarat că ministerul poate face doar verificări administrative.

„Eu pot să fac verificări în cadrul acelui institut din punct de vedere administrativ. (…) Din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea”, a spus Sorina Pintea.

Marți INML a transmis, printr-un comunicat de presă, că probele osoase găsite în pădurea de lângă Caracal vor fi reanalizate, la solicitarea DIICOT, chiar dacă se află într-un stadiu avansat de degradare. Totul s-a întâmplat în contextul în care sâmbătă DIICOT a anunțat că INML nu a identificat niciun profil ADN în probe.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW