Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății a cerut spitalelor să afișeze toate posturile vacante. Cum se vor face angajările la stat, în plină „austeritate”


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, duminică, 14 mai, că toate spitalele din țară trebuie să scoată la concurs posturile libere pentru medici. Ordonanța de Urgență privind reducerea cheltuielilor publice nu afectează anjajarările din Sănătate, mai ales dacă funcțiile pentru care se organizează concurs sunt absolut necesare.

Eu o să fac, din nou, apel la spitale, să solicite posturile de medici, de asistenţi medicali, de care au nevoie şi să le scoată la concurs şi vă promit că voi face un Memorandum în Guvern ca să  aprobe scoaterea la concurs a acestor posturi, chiar dacă există în vigoare această Ordonanţă”, a declarat ministrul Rafila, la o întâlnire cu jurnaliștii. De altfel, săptămâna trecută 1000 de medici au susținut examenul de specialitate și așteaptă să fie angajați.

De asemenea, astăzi, 14 mai, s-a susținut examenul de rezidențiat.Potrivit datelor Ministerului Sănătății, 968 de candidați s-au înscris pe 628 de locuri.

Cum se vor face angajările la stat, inclusiv în spitale,  în plină „austeritate”

Potrivit Ordonanței de Urgență, adoptată de Guvernul României, vineri, 11 mai, angajările la stat se fac astfel: „În cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) lit. a), cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget, respectiv prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, iniţiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante ”, se arată în curpinsul OUG care pevede măsuri de austeritate.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW