Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății a anunțat un posibil al doilea val de COVID-19 / Când ar putea avea loc

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 mai 2020 Etichete: , , ,

Prezent sâmbătă în control la Spitalul din Iași, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că un al doilea val de COVID-19 ar putea apărea în perioada octombrie – decembrie 2020, dar a ținut să sublinieze că amploarea acestuia va fi influențată de respectarea normelor de circulație și distanțare în aceste zile.

„Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem de acest val. Avem trei zile care altădată erau zile de vacanţă, suntem după două luni în care toată populația percepe o zi mărită, o zi frumoasă, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea este pentru ei. Am avut momentul Sărbătorilor Pascale gestionat bine, iar dacă şi momentul 1 – 3 mai va fi gestionat bine, va însemna şi o speranţă la relaxare“, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit News.ro

Ministrul Sănătăţii, referitor la capacitatea de testare pentru COVID-19 din România, că a în prezent sunt 70 de puncte de testare în întreaga ţară, dar că nu poate fi atinsă capacitatea maximă a aparatelor, respectiv 10.086 de teste pe zi, din cauza lipsei de personal calificat.

„În acest moment sunt 70 puncte de testare în ţară, iar capacitatea aparatelor este 10.086 de teste pe zi. Asta nu înseamnă că atâtea teste se fac. Nu contează doar aparatul, contează şi resursa umană. Nu putem avea pretenţia ca cineva care a fost instruit patru zile, n-a mai lucrat poate din rezidenţiat sau din facultate pe un aparat să poată gestiona acel aparat cum fac cei care lucrează de 10 – 20 de ani. De asta avem şapte, opt sau nouă mii de teste pe zi în loc de zece mii“, a declarat Nelu Tătaru.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW