Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: 99 de persoane sunt în carantină / 17 teste pentru coronavirus, încă în lucru / Vela: În ultimele 24 de ore au venit din Italia peste 3 200 de români

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Ludovic Orban le-a cerut în debutul ședinței de Guvern ministrului Sănătății, Victor Costache, și ministrului de Interne, Marcel Vela, să prezinte situația privitoare la măsurile luate pentru combaterea coronavirusului. 

„Aseară am identificat primul pacient cu coronavirus de pe teritoriul României. Este vorba de un pacient din Gorj care a luat contact cu cetățeanul italian…”, a spus Ministrul Sănătății, Victor Costache.

„Știți că în Gorj este singurul prefect rămas din vechea garnitură”,  a completat premierul în exercițiu, Ludovic Orban.

Ministrul Sănătății a continuat spunând că pacientul se află la Spitalul Matei Balș din Capitală și că este asimptomatic.

„Reamintesc că marea majoritate a celor atinși de coronavirus au o simptomatologie ușoară, asemănătoare unei viroze. La nivelul țării avem 99 de persoane în carantină și aproape 6000 în izolare la domiciliu.(…)Se completează ancheta epidemiologică. Sunt 12 teste negative. Mai sunt în lucru 17 teste care sunt în lucru”, a anunțat Victor Costache.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a spus, în debutul ședinței de Guvern că sunt „5 667 de persoane monitorizare la domiciliu”. 

„În ultimele 24 de ore, pe intrările în țară teritoriale și pe cele 16 aeroporturi au intrat 3 210 cetățeni români din Italia”, a spus Vela.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW