Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Ministrul rus de Externe, criticat dur de Israel după ce a declarat că „cei mai mari antisemiți sunt evreii”

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 mai 2022

O declarație făcută duminică de ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov, potrivit căruia originile evreiești ale președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, nu ar neaga „elementele naziste” ale țării, comparându-l cu Adolf Hitler, a generat critici dure din partea Israelului, notează publicația Haaretz. Ambasadorul rus în Israel a fost convocat la Ministerul de Externe pentru a prezenta scuze.

Zelenskiy este evreu? Și Hitler avea origini evreiești…Cei mai mari antisemiți sunt evreii”, a declarat Sergei Lavrov, duminică, în cadrul unui interviu acordat unei publicații din Italia.

Șeful diplomației ruse a continuat să apere unul dintre principalele motive folosite de Rusia pentru a justifica „operațiunea militară pentru denazificarea” Ucrainei.

Acesta s-a referit și la informațiile care circulă în media, fără să ofere surse, potrivit cărora SUA și Canada ar fi „jucat un rol important în pregătirea grupului ultra-radical, deschis neo-nazist” care acum apără orașul-port Mariupol, fiind vorba de Batalionul Azov.

Sergei Lavrov a mai adăugat că Volodymyr Zelenskiy ar putea promova pacea între Rusia și Ucraina dacă nu le-ar mai da „instrucțiuni criminale soldaților săi naziști”.

Declarațiile lui Lavrov au fost criticate dur de oficialii israelieni. Luni, ministrul Comunicațiilor, Yoaz Hendel, a precizat că teoria invocată de șeful diplomației ruse, potrivit căruia Hitler ar fi avut origini evreiești, este discreditată de istorici.

Sunt manipulări care vor să justifice actele îngrozitoare comise de soldații ruși în Ucraina”, a comentat Yoaz Hendel.

La nivel bilateral, ministrul Afacerilor Externe din Israel, Yair Lapid, a anunțat că l-a convocat pe ambasadorul rus la sediul MAE pentru a-i cere să își prezinte scuzele.

Afirmațiile ministrului de Externe sunt de neiertat și revoltătoare și reprezintă o greșeală istorică. Evreii nu s-au omorât între ei în timpul Holocaustului. Cel mai josnic nivel de antisemitism este să îi acuzi pe evrei de antisemitism”, a scris Yair Lapid, pe Twitter.

Ulterior, acesta a mai adăugat că „a spune că Hitler era evreu înseamnă să îi acuzi pe evrei că s-au sinucis”.

Șeful Muzeului național dedicat Holocaustului, Dani Dayan, a catalogat declarațiile lui Lavrov drept „periculoase”, menționând că Lavrov a transformat „victimele în criminali”, folosindu-se de teoria falsă legată de originile lui Hitler.

Totodată, acesta a menționat că, a-i numi pe cetățenii ucraineni naziști înseamnă „denaturarea termenului”.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW