Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul rus de externe a obţinut permisiunea autorităţilor bulgare să traverseze spaţiul aerian al ţării

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a declarat că a primit aprobarea autorităților bulgare pentru zborul avionului ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în spațiul aerian al țării, în cadrul participării acestuia la o reuniune ministerială a OSCE în Macedonia de Nord, potrivit news.ro.

Conform ambasadorului rus, Ministerul bulgar de Externe a emis un „răspuns favorabil” la o notă trimisă de ambasada Moscovei referitoare la zborul avionului lui Lavrov prin Bulgaria.

„Ministerul bulgar de Externe ne-a informat oficial că ministrul nostru are permisiunea de a zbura în spaţiul aerian al ţării”, a declarat ea.

Luni trecută, Lavrov a afirmat că delegația rusă va lua parte la reuniunea ministerială a OSCE de la Skopje doar dacă Bulgaria va permite avionului său să traverseze spațiul său aerian. În săptămâna anterioară, guvernul Macedoniei de Nord a acordat permisiunea pentru survolul teritoriului său de către avioanele rusești, facilitând participarea delegației la reuniunea ministerială a OSCE. Cu toate acestea, se spune că ministrul apărării din țară, Slavjanka Petrovska, a exprimat opoziție față de această decizie.

FOTO: Nexta_tv / Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW