Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Ministrul român de Externe, discuție cu secretarul de stat al SUA despre implicațiile asupra României ale atacurilor ruse din Ucraina

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 septembrie 2023

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au avut joi, 7 septembrie, o discuție telefonică, la inițiativa părții americane, privind implicațiile asupra României ale atacurilor ruse asupra porturilor fluviale ucrainene, potrivit unui comunicat de presă al MAE. 

„Secretarul de stat al SUA a evidențiat solidaritatea cu România și a mulțumit pentru sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei, precum și pentru măsurile suplimentare luate pentru facilitarea tranzitului grânelor ucrainene pe teritoriul României. A apreciat interesul și implicarea României pentru identificarea unor soluții eficiente în acest context, împreună cu SUA, Comisia Europeană și Ucraina.

Totodată, a felicitat România pentru organizarea Summitului Inițiativei celor Trei Mări, format care este consolidat prin cooptarea de noi participanți și asociați și urmărește creșterea conectivității cu includerea Republicii Moldova și a Ucrainei”, se arată în comunicatul de presă citat.

Totodată, șefa diplomației române a salutat sprijinul și solidaritatea SUA și Aliaților cu România și a subliniat importanța menținerii evoluțiilor din Marea Neagră și regiune în atenția NATO.

CITEȘTE ȘI: Reacţia NATO, după incidentul cu drona găsită în Tulcea: Aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România. Rămânem în contact strâns cu aliatul nostru

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW