Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul polonez al Agriculturii: Cinci țări, printre care și România, vor extinderea interzicerii importurilor de cereale ucrainene până la finalul anului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 august 2023

Polonia, Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia susțin prelungirea interdicției UE asupra importului de cereale ucrainene în aceste țări până la sfârșitul anului, a declarat vineri, 25 august, ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, citat de Reuters. 

În luna mai, Uniunea Europeană a permis celor cinci țări vecine Ucrainei să interzică vânzările interne de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui ucrainene, în timp ce a permis tranzitul acestor mărfuri pentru export în alte țări. Această interdicție urmează să se încheie la data de 15 septembrie.

„Noi susținem o interdicție asupra importurilor în țările noastre până la sfârșitul anului. Vreau să precizez că chiar dacă aceasta eșuează, unele țări vor introduce propriile restricții. Declarația noastră este clară”, a declarat Telus într-o conferință de presă.

Miniștrii agriculturii din cele cinci țări doresc ca alte produse să fie adăugate pe lista interdicțiilor de import, precum zmeura în cazul Poloniei, a mai spus Telus.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii