Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 26 august 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat joi seară, 25 august, într-o intervenție la Antena 3, că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică.

Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023”, a declarat Marius Budăi.

Totuși, ministrul nu a avansat cifre în acest sens. Anterior, și Marcel Ciolacu, președintele PSD și liderul Camerei Deputaților, a menționat că, începând de anul viitor, pensiile vor fi majorate, astfel încât să fie indexate cu rata inflației.

„Pensiile vor fi mărite. Avem o lege, vor fi indexate cu rata inflaţiei. Legea există, se va mări indicele de inflaţie. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să depăşim acest 1 septembrie şi să venim cu actul normativ în Guvern pe zona de energie şi, din acel moment, începem construcţia bugetară şi pe anul viitor şi vedem priorităţile care ne-au rămas pe anul acesta”, a declarat Marcel Ciolacu, la același post de televiziune, marți seara.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW