Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Muncii: Nu suntem în situația în care să închidem instituții publice

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, joi, că nu se impune în acest moment închiderea instituțiilor publice, afirmând că Guvernul României va lua măsurile care se impun. 

„Lucrurile sunt în evoluție. Guvernul va lua măsurile proporționale. Instituţiile publice trebuie să fie responsabile. Dacă există agenți privați care-și desfășoară activitatea pentru a avea hrană și cele necesare, dacă în spital există personal, dacă în unitățile de poliție există personal care să ne ofere siguranță, așa și în instituțiile publice trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Nu suntem în situația în care să închidem instituții publice.(…)Am fost într-un permanent contact cu sindicatele și patronatele. (..)Fac un apel la cei care lucrează în instituții publice să urmărească comunicarea entității naționale specializate. Igienizarea este pe primul pas(…)

Nu avem niciun motiv să închidem instituțiile publice. Este inadmisibil să se închidă casele de pensii, așa cum am aflat că s-a întâmplat la București. Cer public președintelui Casei Naționale de Pensii să ia măsuri până la demiterea conducerii CNP a municipiului București. Nu avem cum să pasăm responsabilitatea. (…)Ceea ce s-a întâmplat în București a făcut ca pensionarii să fie trimiși de la Casa de Pensii, unde nu se mai lucrează, către poștă, acolo unde angajații sunt expuși unei situații de aglomerări de persoane care stau la coadă, ceea ce evident sporește riscul de contaminare”, a declarat Violeta Alexandru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW