Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Muncii, în control pe litoral. Au fost verificate cluburile și terasele din Mamaia. Ce nereguli au fost constatate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Sâmbătă seara ministrul Muncii a făcut mai multe verificări în cluburile și terasele din stațiunea Mamaia.  Violeta Alexandru susține că le-a transmis patronilor de localuri observațiile și recomandările sale.

“Nu am venit aici într-un control tipic, sunt instituţii pe raza judeţului Constanţa care au atribuţii să efectueze control. În ceea ce mă priveşte, eu am avut un dialog cu fiecare dintre manageri cluburilor, teraselor, hotelurilor pe care le-am vizitat, am avut o discuţie deschisă, le-am spus care sunt observaţiile mele. Le-am comunicat faptul că nu îşi doreşte nimeni, guvernul nu îşi doreşte ca activitatea lor să fie întreruptă. Am reamintit faptul că am făcut împreună eforturi pentru a-şi ţine angajaţii în şomaj tehnic, adică să nu îi piardă, că am făcut împreună eforturi pentru ca sănătatea angajaţilor şi a clienţilor să fie protejată şi a venit momentul să întoarcă această responsabilitate în sensul de a lua măsuri suplimentare”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, într-o conferință de presă susținută duminică.

Violeta Alexandru a mai spus că responsabilitatea trebuie să aparțină ambelor părți, respectiv a oamenilor și a agenților economici.

“Am văzut şi clienţi nemulţumiţi şi iritaţi de prezenţa noastră, ceea ce înseamnă că trebuie să fac un apel şi deopotrivă la agenţii economici, dar şi la cei care vizitează aceste cluburi, nu se poate imagina o situaţie sub control fără responsabilitatea ambelor părţi şi a oamenilor care intră în aceste cluburi şi care trebuie să dezinfecteze la intrare şi care trebuie să ţină o distanţă corespunzătoare. Dar mesajul meu a fost în primul rând către patroni, către manageri, către cei care au responsabilitatea organizării spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea”, a mai transmis Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii le-a recomandat managerilor de localuri să apele la Jandarmerie atunci când este nevoie.

“Le-am spus faptul că, atunci când au situaţii de aglomerare la intrare, trebuie să apeleze, dacă persoanele care aglomerează acest spaţiu de intrare sunt pe domeniul public, trebuie să apeleze la Jandarmerie. Înţeleg că se opreşte competenţa dânşilor pe raza localului respectiv, dar atunci când văd o aglomeraţie formată la intrare, pe lângă faptul că trebuie să trateze puţin mai serios obligaţia de a crea culoare de acces, trebuie să apeleze la Jandarmerie şi să colaboreze cu instituţiile pentru a putea a organiza spaţiul respectiv de aşteptare. Pe mine în schimb m-a surprins că era acest spaţiu de aşteptare, înţeleg că programările se fac online sau prin telefon”, a spus ministrul Muncii.

Conform ministrului Muncii, agenţii economici ar trebui să fie mai atenţi la procesul de rezervare.

“Vorbeam de dimineaţă cu domnul prefect şi îi împărtăşeam concluzia mea preliminară, aceea că agenţii economici trebuie să fie puţin mai atenţi la procesul ăsta de rezervare de locuri în localuri, pare că se preiau rezervări peste numărul optim necesar, probabil în ideea în care unii dintre clienţi pleacă şi eliberează spaţiul şi atunci vor să fie pregătit să aibă pe altcineva imediat la intrare pentru a putea ocupa locul, dar cert este că această zonă de programare, dacă tot o facem şi dacă tot ne străduim, pentru că am observat că se străduiau, niciunul dintre dânşii nu mi-a dat impresia că nu încearcă să se conformeze. Mă refer la localuri de tip terase şi cu zona aceasta între terasă şi spaţiu închis, practic unde se desfăcuseră geamurile şi unde regimul era semi-deschis”, a explicat Violeta Alexandru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW