Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii: În acest moment sunt supendate 400.000 de contracte de muncă/ Numărul s-a dublat într-o săptămână

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, vineri, că în prezent sunt suspendate 400.000 de contracte de muncă. Liberala susține că numărul actelor s-a dublat într-o săptămână, în condițiile în care vinerea trecută erau suspendate aproximativ 200.000 de contracte de muncă.

Violeta Alexandru susține că „cel mai probabil” cei mai mulți dintre angajații cu contracte suspendate se vor regăsi pe listele pe care angajatorii urmează să le depună la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru obținerea indemnizației de șomaj tehnic pentru salariați.

„Situaţia ne arată că sunt în acest moment 400.000 de contracte de muncă cu suspendare de activitate, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, cele mai multe dintre aceste persoane se vor regăsi pe solicitările angajatorilor (de acordare a şomajului tehnic – n. r.), dar asta nu înseamnă că toate aceste persoane se vor regăsi acolo. Rămâne să vedem la începutul lunii aprilie pentru prima parte de plată, şi anume pentru 16 – 31 martie, prin solicitările adresate de angajatori, respectiv vom vedea la începutul lunii mai pentru perioada 1 aprilie – 16 aprilie”, a declarat ministrul Muncii, la Digi24.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *