Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii: Este remarcabil că oamenii își doresc să se reîntoarcă la muncă / Orban: Lucrăm la planul pentru reluarea activității economice – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 12 mai 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban, participă, marți, la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, alături de ministrul Muncii, Violeta Alexandru și vicepremierul Raluca Turcan. 

Violeta Alexandru: „Suntem acum în situația de a evalua măsurile luate și mai ales de a ne pregăti pt următoarele. Oamenii își doresc să își reînceapă în activitatea. Remarcabilă această atitudine pe care o au oamenii de a-și dori să se întoarcă la serviciu, da aceste decizii trebuie urmărite bine pentru a nu pune în pericol sănătatea oamenilor”.

Ludovic Orban: „Principalul subiect al discuției de astăzi din punctul nostru de vedere îl reprezintă pregătirea măsurilor economice de susținere a reluării activității economice și de trecere cât mai rapidă peste căderea economică care a fost provocată de epidemie.(…)Planul de măsuri economice și sociale care are ca obiectiv reluarea activității economice și readucerea cât mai rapidă a economiei la nivelul anterior declanșării epidemiei. În ce ne privește, lucrăm la acest plan, trebuie să vă spun că plecăm de la o situație(…)

Planul de măsuri economice și sociale care are ca obiectiv reluarea activității economice și readucerea cât mai rapidă a economiei la nivelul anterior declanșării epidemiei. În ce ne privește, lucrăm la acest plan, acest plan va cuprinde mai multe categorii de măsuri. Primul pilon al reconstrucției economice pe care îl gândim este pilonul investițiilor publice, aici încercăm să mobilizăm toate resursele posibile pentru a asigura finanțare pentru marile obiective de infrastructură de transport, energetică, în domeniul sănătății etc.

Sigur ca ar trebui să identificăm resurse financiare pentru susținerea acestor investiții. Oricât de bune intenții am avea, nu putem să aplicăm decât acele măsuri pentru care avem resursele necesare. Aici inventariem toate posibilitățile de finanțare pe care le avem la dispoziție, în afara veniturilor pe care le înregistrează bugetul de stat.

Inventarierea acestor venituri este extrem de importantă pentru că noi va trebui să dimensionăm acest program și mai ales toate măsurile pe care le vom adopta în funcție de resursele financiare de care dispunem efectiv, resurse care să fie mobilizabile, în mod realist, pentru că altfel dacă inițiem măsuri pentru care nu avem sprijin financiar riscăm să provocăm un rău mai mare economiei”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *