Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii, dezamăgit după vizita de la Casa de Pensii: Atitudinea angajaților este arogantă și lipsită de respect

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 8 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Noul ministrul al Muncii s-a arătat dezamăgit după vizita de vineri, de la Casa de Pensii a Sectorului 6 din București. Violeta Alexandru a declarat că este dezamăgită de atitudinea oamenilor din sistem. 

Vizita de lucru a fost efectuată după ce ministrul Muncii a primit de la pensionari sesizări referitoare la întârzierile din calculul pensiilor.

Violeta Alexandru spune că atitudinea angajaților de la Casa de Pensii este „arogantă și lipsită de respect”

„Am primit semnale că sunt întârzieri în calculul pensiilor. (…) Problema este că pensionarului nu i se explică de ce apar aceste întârzieri şi nici nu are o siguranţă cu privire la termenul maxim în care i se va răspunde şi i se va procesa dosarul respectiv şi i se va calcula şi efectua plata pensiei respective. Oamenilor nu li se explică de ce există aceste întârzieri, în multe situaţii sunt trataţi cu aroganţă, în sensul în care oamenii nu primesc alt răspuns decât ‘Dacă nu vă convine să ne daţi în judecată!’, ceea ce denotă o atitudine arogantă şi implicit o lipsă de respect faţă de om”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a anunțat că vrea să simplifice aceste proceduri și s-a arătat dezamăgită de atitudinea oamenilor din sistem.

„Angajaţii de la Casa de Pensii s-au încurcat în tot felul de explicaţii, o parte din explicaţii se confirmă, şi anume că avem în sistem o problemă de capacitate redusă, de personal insuficient în zona de procesare a acestor dosare, dar e foarte clar că a intervenit un mod de lucru care nu e axat pe eficienţă, ci pe formalism, pe proceduri, să respectăm procedura. (…)În primul rând, vreau să simplific aceste proceduri. Ele sunt în acest moment alambicate şi parcă sunt gândite să se ocupe şapte oameni şi să nu răspundă niciunul. (…) Aş vrea să simplific procesul fără să pun în pericol procedura de verificare. (…) Eu sunt dezamăgită de atitudinea oamenilor din sistem, adică ei par să nu vrea să îmbunătăţească lucrurile. (…) Problema mea e de atitudine şi de a nu vrea să îmbunătăţeşti starea de fapt.

Oamenii din sistem sunt incapabili să-mi spună care sunt problemele sistemului. Le este frică, nu sunt obişnuiţi să gândească în termeni de identificat problema şi găsit soluţie de rezolvare. Pensionarii trebuie să ştie că mă preocupă aceste probleme şi că nu este normal ca de la ministru la ministru să ne scuzăm că nu se poate. (…) Mă frapează atitudinea oamenilor care lucrează în sistem, pot să înţeleg că avem probleme de subdimensionare a personalului, vreau să mă ocup să le rezolv, dar dincolo de subdimensionarea personalului şi dincolo de sistemul informatic care e destul de slab faţă de nevoile pe care le avem în sistem, sancţionez atitudinea oamenilor din sistem, faptul că îi tratează cu aroganţă pe oameni şi că nu fac eforturi să-şi îmbunătăţească prestaţia”, a precizat Violeta Alexandru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW