Tuesday, December 1, 2020
Jurnalism corect


Ministrul Muncii, despre supraimpozitarea pensiilor speciale: Singura excepţie pe care o văd în această privinţă este pensia militarilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 21 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că cei mai afectați de legea impozitării pensiilor speciale vor fi magistraţii, judecătorii şi procurorii. În același timp, ministrul consideră că pensia militarilor ar trebui exceptată de la orice discuție legată de pensiile speciale.

 „Singura excepţie pe care o văd în această privinţă este pensia militarilor, care are un istoric al ei, într-adevăr, încă din vremea lui Cuza. Are un mod de calcul aparte şi care în mod evident trebuie să fie exceptată de la orice discuţie pe care o facem în general cu privire la pensiile speciale. Eu rămân la părerea că aceasta este singura categorie. Sigur, Parlamentul este suveran, dar este singura categorie care trebuie exceptată.(…)Cei mai afectaţi vor fi cu siguranţă magistraţii, judecătorii şi procurorii. Aici pensiile se duc şi la 19.000 RON. Eu nu judec, e uşor să comentezi fără să ţii cont de incompatibilităţile acestora, dar se ajunge la un consum al pensiilor în acest domeniu până la 19.000 RON. După această categorie vine personalul aeronautic civil, cu aproximativ, în medie, 11.000 RON, cei care au lucrat la Curtea de Conturi, cu 8.000 RON”, a spus Alexandru, la România TV, citată de Mediafax.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW