Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Muncii, despre cazul Ditrău: Este decizia patronului dacă cei doi brutari ar trebui să-și păstreze locul de muncă/ Kollo Katalin: Au fost angajați ca brutari și lucrează ca brutari

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 2 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, duminică, referitor la cazul celor doi srilankezi din Ditrău, că este surprins de atitudinea celor din localitate față de cei doi brutari care doresc să muncească.

Ce mă surprinde pe mine e atitudinea celor din comunitate față de doi oameni care vor să muncească, uitând că și românii noștri din afară sunt poate în pericol de a fi tratați la fel. Și românii au nevoie să fie tratați cu respect acolo unde muncesc. Trebuie să ne gândim cu echilibru, așa cum românii care muncesc afară au nevoie de respect, și noi trebuie să-i respectăm pe cei care vin să muncească la noi, la solicitarea unui patron care a găsit că aceasta este soluția pentru domnia sa”, a mai spus Alexandru.

Întrebată dacă cei doi ar trebui să-și păstreze locul de muncă, ministrul a spus: „Cred că este decizia patronului societății comerciale, un om care a pus resursele personale, fiind vorba de un angajator privat, pentru a ține această afacere în picioare. Va lua deciziile așa cum consideră. Eu îmi doresc foarte mult ca în activitate să fie cât mai mulți români. Ce decide fiecare patron pentru afacerea pe care o are este o chestiune pe care fiecare și-o evaluează și ia deciziile potrivite”.

Administratorul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, a declarat că cei doi brutari vor rămâne să lucreze pe posturile lor. „Ei au fost angajați ca brutari și lucrează ca brutari. Noi, doar pentru liniștea localnicilor, am spus că o să îi punem în altă etapă de producție, că brutăria e mare. Dacă cea mai mare problemă a lor (a localnicilor) e faptul că ei (singalezii) ating pâinea, o să-i putem pune ca ajutor de brutari”, a precizat Katalin, la Digi24.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW