Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii a discutat cu românii care se plâng de abuzurile angajatorilor din Germania

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a deplasat la Bonn pentru a se întâlni cu o parte din românii care se plâng de abuzurile angajatorilor din Germania. Înainte de asta, ministrul a convenit cu omologul său german asupra unui set de măsuri pentru rezolvarea problemelor legate de acești lucrători.

De asemenea, ministrul Muncii din Germania va urma să facă o vizită în țara noastră în perioada următoare la care va fi evaluat stadiul măsurilor convenite.

„De la Berlin, după două zile în fermele din zonă alături de români și în discuții terminate cu angajamente clare din partea miniștrilor germani pe care i-am văzut, m-am urcat în mașină și am plecat la Bonn. Știu bine ce rezultate am obținut în aceste zile la Berlin pentru că am fost ascultată și respectată de miniștrii germani, am trecut prin tot ceea ce este important pentru munca românilor de aici. Intenția mea este să tratez și eu cu respect colaborarea de lungă durată între România și Germania. Știu că multe lucruri se vor rezolva imediat, pentru altele (care vin din spate, nerezolvate) avem un plan de lucru, eu și Ministrul Muncii Hubertus Heil. Vom face ceea ce ne-am angajat să facem pentru români și vom evalua stadiul măsurilor cu proxima vizită în România pe care Ministrul Muncii din Germania a decis, după discuția noastră, să o facă în doar câteva luni la București.

Am ajuns la Bonn. Aici unde mi-au fost semnalate probleme. Cea mai bună sursă de informare – direct de la oameni. Cea mai bună abordare: răspuns prompt și rezolvate problemele, pentru ca toți românii care muncesc în Germania să lucreze liniștiți, sănătoși și încrezători în angajatorii germani serioși,” a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

CITEȘTE ȘI: Protest al muncitorilor români din Germania / Cetățenii se plâng de condițiile de muncă și de cazare

CITEȘTE ȘI: Prima zi de vizită a ministrului Muncii în Germania. Violeta Alexandru verifică condițiile în care lucrează românii plecați la cules de sparanghel

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW