Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Tanczos Barna, de Ziua Mediului: Putem fi generația care ajută naura să se însănătoșească

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 iunie 2023 Etichete: , ,

Data de 5 iunie este desemnată de Programul Națiunile Unite pentru Mediu „Ziua Mondială a Mediului”, iar în 2023 se împlinesc 50 de ani de la debutul organizării acestui eveniment. În acest an, campania poartă numele „Combate poluarea cu plastic!”, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis o serie de mesaje pentru populație, astfel încât Natura să fie protejată. 

Oficialul de la Mediu spune că oamenii de afaceri ar trebui să investească în „energii verzi”, iar românii ar putea alege un stil de viață care să polueze mai puțin.

„Nu putem da timpul înapoi pentru a stopa degradarea ecosistemelor, dar putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească! Trebuie să schimbăm modul în care consumăm şi ne comportăm zi de zi faţă de natură şi să încercăm să reducem la maximum impactul pe care acţiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător”, a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe Facebook.

România, țara cu cele mai multe proceduri de infringement din cauza nerespectării legislației pentru protecția Mediului

Potrivit datelor Main News, România ocupă locul  nouă  ca număr de proceduri de infringement inițiate anual împotriva sa de Comisia Europeană. Are  cea mai mare proporție de cazuri nerespectare a legislației comunitare de Mediu.

Potrivit Comisiei Europene, România are deschise în momentul de față un număr de 123 de decizii de neîndeplinire a obligațiilor. Prima  procedură de infringement a fost deschisă în 2009 pentru nerespectarea limitelor valorilor de PM10 (n.r. adică particulele din aer cu diametru mai mic de 10 micrometri). Acestea   trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare, cauzând afecțiuni în special la persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, la copii, vârstnici şi astmatici, spun medicii.

Puteți citi aici mai multe detalii despre modul în care autoritățile din România vor să protejeze Mediul.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW