Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului: Vânzarea autoturismelor electrice şi hybrid a depăşit anul acesta vânzarea celor cu motoare diesel

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 august 2022

Vânzările de mașini noi electrice și hybrid au depășit în primele șapte luni ale anului 2022, pentru prima dată, vânzările de mașini diesel, a transmis ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tánczos. 

Astfel, conform ministrului de resort, în țara noastră înregistrăm o creștere a vânzărilor de autoturisme noi full electrice, care au ajuns la o cotă de piață de 7,9% în primele șapte luni din acest an, iar împreună cu cele hybrid depășesc 20% din piața auto din România. În paralel la mașinile diesel avem o scădere uriașă de 30%, ajungând la o cotă de piață de 14%.

Tánczos Barna susține că intensificarea a fost datorată stimulentelor acordate prin Programul Rabla PLUS.

„Cifrele ne arată că avem un program eficient de stimulare a reînnoirii parcului auto, destinat autoturismelor nepoluante, și populația populația înțelege din ce în ce mai bine importanța unui transport mai prietenos cu mediul”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Un nou program Rabla Plus, pentru flote comerciale

Tánczos Barna a mai anunțat că ministerul de resort va lansa în 2023 un un program destinat automobilelor electrice și plug-in hybrid din sectorul comercial.

„Lucrăm la studiile de impact și la analiza pieței împreună cu reprezentanții producătorilor și ai importatorilor auto și vom lansa Rabla Plus pentru flote comerciale în 2023”, a conchis ministrul Mediului.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW