Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului: Sper ca România să aibă, în cel mai scurt timp posibil, o reţea de procurori de mediu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 iunie 2022

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vineri, 10 iunie, că speră ca România să aibă „în cel mai scurt timp” o rețea de procurori de mediu, întrucât altfel nu pot exista rezultate bune în ceea ce privește combaterea activităților infracționale din domeniu.

Săptămâna trecută au avut loc mai multe întâlniri cu specialiştii în operarea, procesarea, elaborarea dosarelor penale pe criminalitatea de mediu. Sper ca România, în cel mai scurt timp posibil, să aibă în sfârşit o reţea de procurori de mediu, o reţea de procurori de mediu care a fost iniţiată, la care s-a lucrat la un moment dat, care poate fi revitalizată şi care poate să ofere acel sprijin fără de care nu vom avea rezultate bune”, a declarat Tanczos Barna, vineri, citat de Agerpres.

Ministrul s-a referit și la acțiunea DNA de joi, când procurorii au descins la mai multe secții de poliție din Alba, inclusiv sediul Inspectoratului Județean de Poliție Alba.

„O informaţie care mi-a plăcut şi pe care o salut. Implicarea DNA în destructurarea unor reţele în care sunt implicaţi uneori chiar şi poliţişti, primari, personalităţi trebuie să ducă la rezultate concrete. Trebuie să ducă la dosare penale construite într-un mod profesionist şi la sentinţe care să pedepsească aşa cum trebuie persoanele care se implică în asemenea activităţi infracţionale”, a adăugat ministrul.

CITEȘTE ȘI: SURSE Polițiști din Alba, suspectați că ar fi protejat firme care exploatează lemnul / Percheziții ale procurorilor DNA

Tanczos Barna a mai precizat că există administrații locale care nu vor să ia măsuri în ceea ce privește ecologizarea, decât „prin tragerea la răspundere pe Codul penal”.

De aceea am modificat, în ultimele luni, mai multe acte normative. Am incriminat abandonul de deşeuri, am incriminat îngroparea deşeurilor. Între timp, am avut şi primul dosar de dosar penal pe îngropare de deşeuri în Sectorul 3 şi cu siguranţă, dacă aceste lucruri nu sunt luate în serios, vor veni foarte multe dosare penale pe această temă(…)Văd că amenda nu deranjează, pentru că probabil este plătită din banul public al cetăţenilor de către primărie”, a adăugat ministrul Mediului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *