Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Mediului, reacție după ce România a fost condamnată de CJUE din cauza poluării din București: O țară întreagă este astăzi condamnată din cauza unei administrații locale iresponsabile

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că o țară întreagă este astăzi condamnată din cauza unei administrații locale “iresponsabile”. Reacția lui Alexe vine ca urmare a deciziei Curții de Justiție a UE de condamnare a României din cauza poluării din București.

„O țară întreagă este astăzi condamnată din cauza unei administrații locale iresponsabile. Comisia Europeană a fost răbdătoare cu noi pe acest subiect. A așteptat câțiva ani ca Primăria București să aprobe un plan de reducere a PM10, apoi, după ce a reusit sa il aprobe, nu a fost capabila sa îl implementeze. Din cauza acestei administrații nu am reusit sa tinem sub control poluarea”, a acuzat Alexe.

Conform ministrului Mediului, responsabilă pentru poluarea din București este edilul Capitalei, Gabriela Firea, pentru că, în pofida avertismentelor date de CJUE, Primăria nu a luat nicio măsură.

Costel Alexe a cerut Primăriei București „un plan de urgență pe termen scurt, cu soluții concrete de reducere a poluării și a spus că, deși decizia de joi a CJUE nu prevede sancțiuni, Comisia Europeană poate declanșa oricând o procedură de infrigement împotriva României din cauza poluării, iar sancțiunile ar putea ajunge la 1,6 milioane de euro”.

Citește și România, condamnată de Curtea de Justiție a UE din cauza poluării din București

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW