Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului: Proiecte pentru piste de bicicletă în valoare de 755 milioane de lei, depuse în doar două minute

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 4 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că, în doar două minute, autorităţile locale au depus proiecte de realizare a drumurilor pentru biciclişti în valoare de 755 milioane de lei. ”Arată un interes crescut pentru o mobilitate sustenabilă”, a transmis ministrul.

România va avea 890 kilometri noi de piste pentru biciclete. Astăzi, în doar două minute de la lansarea programului, autorităţile locale au depus proiecte de realizare a drumurilor pentru biciclişti în valoare de 755 milioane de lei. 108 primării, asociaţii de dezvoltare şi consilii judeţene, din 30 de judeţe au optat pentru dezvoltarea infrastructurii velo”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Mediului.

Tanczos Barna afirmă că ”succesul programului şi epuizarea rapidă a bugetului arată un interes crescut pentru o mobilitate sustenabilă”.

Noile piste pentru biciclete vor asigura o alternativă ecologică la transportul auto şi vor contribui la un mediu mai curat şi mai sănătos”, a mai transmis ministrul.

Ministerul Mediului anunţă că vineri, de la ora 10:00, a fost lansată sesiunea de înscriere în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete. Programul s-a bucurat de un interes uriaş, astfel că în primele două minute de la deschiderea înscrierilor în aplicaţia informatică, fondurile alocate (500 milioane lei) au fost solicitate integral de un număr de 108 unităţi administrativ-teritoriale din 30 de judeţe. Proiectele depuse totalizează o lungime de 890,51 km de piste pentru biciclete, precizează instituţia.

Sursă foto: Facebook/ Nicușor Dan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW