Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Nivelul de poluare maxim admis, depășit de 12 ori duminică seară / Ministrul Mediului cere demiterea directorului Agenției pentru Protecția Mediului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 martie 2020 Etichete: , , , ,

Duminică spre luni noapte a fost înregistrat un nivel de poluare anormal de mare în București. Luni dimineață, ministrul Mediului a declarat că situația a fost provocată de arderi necontrolate de deșeuri și a cerut demiterea directorului Agenției pentru Protecția Mediului.

Platforma aerlive.ro a transmis în această dimineață că, noaptea trecută, la stația de pe Calea Moșilor,  s-a înregistrat o valoare a poluării de 12 ori mai mare decât limita normală. Mai mult decât atât, în toate cele 11 stații din București au fost înregistrate valori care depășesc pragul acceptat.

Costel Alexe: Avem suspiciuni de activități industriale care se desfășoară noaptea și care poluează

În urma informațiilor apărute luni dimineață în spațiul public, ministrul mediului a declarat că în acest moment sunt înregistrate valori normale ale aerului.

„Am avut acest episod de poluare ca urmare a unui cumul de factori. Arderile necontrolate din București și județul Ilfov, au fost sesizări la 112, am avut discuții cu ISU, în afară de incendiul semnalat la 12 noaptea la Gara de Nord și a sesizărilor primite cu arderile de vegetație și gunoaie din cursul serii, am ajuns să avem condiții de calm atmosferic și cu viteze reduse ale vântului, de sub 7 km/h. Am avut valori ridicate. Creșterile au început la 21:00, cu vârful către 4 dimineață, scăzând către primele ore ale zilei. Acum avem valori de intrare în normalitate ale aerului, cu depășiri încă de PM10”, a declarat Costel Alexe, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Mediului a mai spus că are suspiciuni că aceste cifre record privind poluarea au fost provocate și de anumite activități industriale din Ilfov și București care se desfășoară noaptea.

„Avem și noi suspiciuni de activități industriale în Ilfov și București, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantități ridicate de poluanți. (…)Până la finalul săptămânii vom controla toate sursele de poluare”, a subliniat Alexe.

Conform acestuia, în județul Ilfov sunt 46 de firme și în București 69 de firme autorizate pentru procese de ardere.

Mai mult, Costel Alexe a mai anunțat că a cerut demiterea directorului Agenției pentru Protecția Mediului

„Am solicitat demiterea conducerii Agenției pentru Protecția Mediului”, a mai anunțat Costel Alexe.

Valori ale poluării din București anormal de mari

Conform platformelor airly.eu și aerlive.ro, nivel de poluare din București a depășit, luni spre duminică noapte, limitele normale.

Aerlive.ro transmite că toate cele 11 stații aflate în București au înregistrat depășiri record noaptea trecută, maximul fiind la ora 2.00, la stația de pe Calea Moșilor, valoarea fiind de 12 ori mai mare decât limita zilnică admisă.

Platforma a mai transmis în cursul zilei de azi că pragul maxim de alertă „foarte rău” încă se menține.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW