Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului, despre Sistemul de Garanţie-Returnare: Nu sunt mulțumit în legătură cu modul în care merg astăzi lucrurile

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 martie 2024

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, s-a declarat joi, 21 martie, nemulțumit de modul în care funcționează în prezent Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) .

„Eu personal nu sunt mulţumit în legătură cu modul în care merg astăzi lucrurile. Mă aşteptam la mai mult, să ne mişcăm mai repede, să nu mă sune comercianţi care să îmi spună că stau de o săptămână cu sacii şi nu a venit nimeni să îi ia. Mă aşteptam să nu existe astfel de probleme care ţin exclusiv de viteza şi de modul în care noi ne facem treaba.

Nu vreau să fiu greșit înțeles. Îmi face plăcere să apăr sistemul SGR de fiecare dată, nu ştiu dacă cineva se luptă cu mai multă pasiune decât o fac eu pentru SGR, dar m-aş bucura să constat că atunci când mă uit în jurul meu să văd suport. Nu ar strica mai mult suport, fie că vorbim despre acţionari sau conducerea executivă a companiei”, a precizat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Sistemul de Garanție-Returnare, prin care cetăţenii plătesc o garanţie de 50 de bani pe care o recuperează când returnează ambalajul gol, fie la acelaşi magazin, fie la orice alt magazin din România, a devenit funcțional la 30 noiembrie 2023.

Foto: Inquam Photos / George Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW