Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului cere revocarea din funcție a președintelui AFM, după ce programul Rabla Electrocasnice a fost amânat: Este inadmisibil să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2020

Ministrul Mediului i-a transmis premierului propunerea de revocare din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, după ce Programul Rabla pentru Electrocasnice a fost amânat, invocând contextul de instabilitate cibernetică. 

Având în vedere anunţul recent al Administraţiei Fondului pentru Mediu privind amânarea demarării Programului Rabla pentru Electrocasnice, ministrul Mircea Fechet a transmis premierului României propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui AFM, Dan – Cătălin Vatamanu”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Mediului, citat de News.ro.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, susține că este „inadmisibil” ca acest program să nu poată funcționa, după ce a primit asigurări constante în ultima lună că nu există nicio problemă tehnică.

Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă! În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri, că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului. În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunţi populaţia cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea şi înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv”, a declarat Mircea Fechet.

Acesta a adăugat că AFM a informat că sistemul ar fi pregătit oricând pentru începerea programului și că a solicitat să i se comunice data la care Rabla Electrocasnice poate începe.

Un astfel de program, gândit la scară atât de largă şi cu finanţare pentru cel puţin 100.000 de români, nu poate fi împiedicat de cei care şi-au asumat un sistem electronic de emitere a voucherelor şi care astăzi este nefuncţional. Mai mult, Administraţia Fondului pentru Mediu ne-a informat că sistemul este pregătit oricând pentru începerea programului. Am transmis către premierul României cererea de revocare din funcţie a preşedintelui AFM. Între timp, aştept ca AFM să-mi comunice urgent termenul la care Rabla Electrocasnice poate începe”, a adăugat Mircea Fechet.

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat, marți, că înscrierea în programul Rabla Electrocasnice a fost amânată, invocând „contextul general de instabilitate a securității cibernetice”.

Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, potrivit unui anunț postat pe site-ul AFM.

Sursă foto: Inquam Photos / George Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW