Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului anunță modificarea legislației după ce un bărbat a fost rănit grav de un urs, la o fermă din Miercurea Ciuc/ Șase județe i-au semnalat premierului probleme privind prezența urșilor în localități

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 19 iunie 2021 Etichete: ,

Premierul ar urma să organizeze o nouă ședință cu prefecții după ce reprezentanţii a șase județe au semnalat probleme privind prezența urșilor în localități, au declarat surse politice, pentru Main News. Este vorba despre judeţele Covasna, Hunedoara, Mureș, Dâmboviţa, Vrancea şi Suceava. Situațiile au fost aduse în atenția lui Florin Cîțu în cadrul videoconferinței cu prefecții pe tema inundațiilor din țară.

Ministrul Mediului a anunțat că se lucrează la modificarea legislației astfel încât să se intervină în maximum 24 de ore de la semnalarea unei probleme privind prezența urșilor în zonele populate. Măsura vine după de un bărbat a fost atacat de un urs la o fermă din Miercurea Ciuc, fiind în stare gravă.

„Ieri un bărbat a fost atacat de urs la o fermă de lângă Cristuru Secuiesc, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale de 6 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Și această tragedie este un semnal de alarmă că modificarea legislației, care ar permite intervenția de urgență atunci când este semnalată prezența urșilor periculoși în localități, este indispensabilă și din ce în ce mai urgentă.

Cele două proceduri, de intervenție imediată și de prevenție, trebuie să existe în paralel în soluționarea problemei.

Tocmai din aceste considerente lucrăm la proiectul de ordonanță pentru modificarea legislației, conform căruia în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac, în câteva ore la locul respectiv se va deplasa o echipă formată de jandarmi și vânători care va interveni gradual, în funcție de situație.

Este responsabilitatea și datoria statului să asigure siguranța cetățenilor. Trebuie să prevenim tragediile de acest tip!”, a scris Tanczos Barna pe pagina de Facebook.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *