Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Mediului anunță declanșarea unei campanii de reîmpădurire. Klaus Iohannis: E inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale de păduri / Imagini cu miniștrii liberali în timp ce plantează copaci – VIDEO/FOTO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 martie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a anunțat, vineri, demararea unei campanii de reîmpădurire, „cea mai mare din ultimul deceniu”. Prezent la eveniment, Klaus Iohannis a afirmat că este inadmisibil ca în secolul XXI, în România, să mai existe tăieri ilegale de păduri.

„Pentru mine personal mă bucură . Pădurile sunt aurul verde al României. Acest aur trebuie protejat și înmulțit. Avem încă păduri care sunt foarte valoroase. Dacă ne Uităm în jur, aici unde suntem astăzi, vedem un rest care pe vremuri se numeau Codrii Vlăsiei. Azi avem doar zone mici care mai sunt pădure. Pădurea trebuie protejată. E inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale de păduri. Îi rog pe membrii Guvernului prezenți aici să găsească noi instrumente pentru a proteja pădurile României. Instrumentele care au fost create și folosite pe vremea guvernelor dinainte. Cam multă vreme s-a ocupat PSD de aceste instrumente. Au fost insuficiente.(…)România se numără printre puținele țări care încă mai are păduri virgine. (…)Avem probleme de mediu. În ultimele zile s-a discutat foarte mult despre poluarea puternică. (…)Problema climei este cât se poate de serioasă”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Mediului a spus că aceasta este cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu, urmând să fie plantaţi 53 de milioane de copaci. Campaniei de reîmpădurire se numeşte „O pădure cât o țară”.

„Sper ca împreună să reușim să împădurim o pădure cât o țară, și dincolo de măsurile pe care le luam pentru opirerea defrișărilor ilegale, să dăm un semnal pentru a avea păduri cât mai frumoase, mai verzi și mai întinse. 53 de milioane de puieți vor ajunge pe șantierele de împădurire. Facem prima centură verde în județul Bihor, plantăm pe terenuruile nisipoase de la Dăbuleni. Vrem să arătm că prin solidarizarea instituților statului vom avea cât mai multe păduri”, a declarat Costel Alexe.

Prezenţi la eveniment au fost și premierul interimar al României, Ludovic Orban. ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe și premierul desemnat Florin-Vasile Cîțu.

Inquam Photos / George Calin Inquam Photos / George Calin Inquam Photos / George Calin

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW