Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului a semnat 3 contracte de finanţare prin PNRR, pentru investiţii în managementul pădurilor

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 31 august 2022

Tánczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat miercuri, 31 august, că a semnat astăzi trei contracte de finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investițiile vizează monitorizarea calității aerului, transformarea digitală și reducerea riscurilor generate de viituri torențiale în bazinete forestiere, potrivit oficialului.

Contractele valorează, în total, peste 300 milioane de lei. Acestea vizează:

 • monitorizarea calității aerului, radioactivității și zgomotului
 • digitalizarea a 23 de servicii publice din domeniul mediului
 • lucrări pentru reducerea riscurilor generate de viituri torențiale

„Cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) am semnat un contract, în valoare de 74,7 milioane de lei pentru achiziționarea și operaționalizarea a 513 echipamente de monitorizare a calității aerului, radioactivității și zgomotului. Noul sistem va permite atât colectarea și analiza datelor la nivel național, cât și raportarea acestora la organismele europene.

Al doilea contract de finanțare, implementat de ANPM, are o valoare de aproape 30 milioane de lei și finanțează digitalizarea a 23 de servicii publice din domeniul mediului, care vor fi gestionate online.

Contractul semnat cu Regia Națională a Pădurilor are ca obiectiv reducerea riscului de inundații în vederea protejării persoanelor, infrastructurii și obiectivelor socio-economice în zonele de risc, precum și protejarea mediului și a biodiversității. Cu un buget de peste 100 milioane de lei se vor realiza lucrări pentru reducerea riscurilor generate de viituri torențiale în bazinete forestiere expuse unor astfel de fenomene. Printre altele, se vor reface structurile deteriorate de reținere a aluviunilor, 30 de construcții aluvionare noi și cel puțin 30 km de albii torențiale restaurate”, a detaliat ministrul.

Foto: Tánczos Barna/ Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW