Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Justiției trimite, miercuri, propunerile pentru șefia marilor parchete la CSM

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, urmează să înainteze Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului acestei instituții, propunerile pentru funcțiile de conducere a marilor parchete din România pentru următorii trei ani.

Marți, ministrul a anunțat că va trimite miercuri propunerile către Secția de procurori din cadrul CSM, în vederea avizării, precizând că va respecta astfel calendarul inițial anunțat de Ministerul Justiției pentru selecția procurorilor care își doresc să conducă DNA, DIICOT și Parchetul General pentru următorii trei ani.

După obținerea avizului Consiliului Superior al Magistraturii, care este unul consultativ, ministrul Justiției înaintează propunerile președintelui României, Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcțiile de conducere.

Predoiu a anunțat marți cine sunt procurorii propuși pentru a conduce marile parchete din România, motivându-și decizia la fiecare în parte.

„Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente”, a declarat Predoiu.

Cine ar putea fi viitorii șefi ai marilor parchete

Procurorul Gabriela Scutea a fost propus pentru funcția de conducere din cadrul Parchetului General.

”O prestaţie aplicată, concretă, pertinentă.  Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscte. A demonstrat cunoaştere, viziune, forţă şi substanţă profesională. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate prezentate. A acoperit complet atât partea de administraţie şi construcţie internă a Ministerului Public, cât şi partea de reprezentare externă. Cunoaşte bine MCV şi este foarte bine cunoscută la Bruxelles”, a declarat Cătălin Predoiu.

La DNA, a fost propus procurorul Crin Bologa.

”A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluţii aplicate. Prestaţia la interviu a fost impresionantă, puternică şi echilibrată în acelaşi timp. Aduce garanţia că lupta anticorupţie va continua energic în condiţii de deplin respect al drepturilor şi garanţiilor procesuale”, a precizat Predoiu.

Predoiu susține că DIICOT prezintă particularitatea anchetelor transfrontaliere și prin aceasta a cooperării interinstituționale interne și externe.

”Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpâneşte cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost foarte cursiv şi prestaţia echilibrată, susţinută de o imagine panoramică a problemelor şi a activităţii DIICOT”, a subliniat Cătălin Predoiu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW