Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Justiției: Secția Specială are zilele numărate. Am propus o sesiune extraordinară pentru a vota legea

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 21 iunie 2021

Ministrul justiției, Stelian Ion, a declarat, duminică seară, că își dorește organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, la începutul lunii iulie, pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. 

„Astăzi Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie ar fi trebuit să fie deja istorie. (…) SIIJ-ul, aşa cum am spus, are zilele numărate, pentru că la începutul lunii iulie vom primi şi avizul din partea Comisiei de la Veneţia, pentru care eu nu am emoţii. Comisia de la Veneţia a criticat de la bun început înfiinţarea acestei Secţii speciale şi nu am aşteptarea să aibă o altă opinie. (…) Imediat după ce vom avea acest aviz din partea Comisiei de la Veneţia, adică la începutul lunii iulie, am propus o sesiune extraordinară a Parlamentului, a Senatului, pentru a vota în cameră decizională – deci, nu mai avem de trecut prin mai multe etape; deja legea a fost votată în Cameră, urmează votul final în Senat. (…) Desfiinţarea Secţiei speciale se va întâmpla, asta e o certitudine. Faptul că nu s-a realizat până acum este un lucru care nu ne dă motive de bucurie, însă această secţie, în această perioadă de vacanţă parlamentară, eu cred că ar trebui desfiinţată”, a afirmat Stelian Ion, la Digi 24, citat de Agerpres.

Context

Plenul Camerei Deputaților a adoptat de 24 martie proiectului de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției. În plus, a fost adoptat și un amendament prin care judecătorii și procurorii vor putea fi trimiși în judecată numai cu acordul Secției pentru judecători sau Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW