Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, precizări după ce dosarul Caracal a ajuns la Parchetul General: Fenomenul infracțional a crescut, iar capacitatea de ripostă a statului a scăzut

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 14 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Cătălin Predoiu spune că în calitate de ministru al Justiției nu trebuie să se implice în soluționarea dosarului Caracal care abia ce a ajuns la Parchetul General, însă precizează că a sesizat că fenomenul infracțional a crescut în ultimii ani, în timp ce capacitatea de ripostă a statului s-a diminuat. 

“Este exact ce nu trebuie sa faca un ministru al Justiției. Să nu se amestece în soluționarea unui dosar. Este de datoria si de capacitatea legala a procurorului de a da solutiile. Ce pot sa spun de starea de infractionalitate si de aplicarea legii este ca in ultimii ani, constat cu ingrijorare, ca fenomentul infractional a crescut, iar capacitatea de risposta a statului a scazut. Cazul Tandarei este tiparul care nu si-a gasit solutionarea cum ar fi trebuit. Asta s a intamplat datorita schimbarilor legii si loviturilor date sistemului judiciar”, a declarat, marți, Cătălin Predoiu.

Procurorii DIICOT au finalizat rechizitoriul în ceea ce privește tragedia de la Caracal, dosarul fiind trimis, luni, Parchetului General. Procurorul General al României, Bogdan Licu, urmează să examineze documentul, pentru ca ulterior să întocmească un referat.

După aceste demersuri, Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru moartea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, va fi prezentat în fața instanței.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW