Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, plângere penală la Parchetul General pentru dispariția demisiei procurorului Marius Iacob de la DNA

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 5 august 2019 Etichete: , ,

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a sesizat astăzi Parchetul General în legătură cu demisia „pierdută” a procurorului Marius Iacob de la DNA. 

Pe 23 iulie, Birchall, anunța că a dispus o anchetă internă la minister pentru a vedea ce s-a întâmplat cu demisia procurorului care nu a ajuns la Cotroceni, deși acesta a renunțat la funcție pe 19 martie.

Marius Iacob, adjunct al șefului DNA, a demisionat pe data de 19 martie, însă demisia lui nu a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis astfel încât acesta sa semneze decretul eliberării din funcție.

În această perioadă, procurorul Marius Iacob a rămas în funcție fără ca cineva să întrebe cum a fost posibilă o astfel de situație.

Vineri, ministrul Justiției, Ana Birchall, a expediat demisia în mapa lui Iohannis, însă, ca urmare a acestei întârzieri, de-abia acum procurorul ar urma să își încheie mandatul de adjunct al DNA cu acte în regulă.

Marius Iacob a reușit să rămână adjunct al DNA în condițiile în care a fost sancționat disciplinar, ceea ce nu îi mai permitea să fie menținut în funcție.

Informare de presă- Ministerul Justiției

”Ministrul justiției a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru efecturea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiției nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019.

Reamintim că ancheta internă la Ministerul Justiției a fost dispusă în regim de urgență, exact în ziua în care ministrul justiției a luat la cunoștință, urmare a solicitării formulate de redacția Lumea Justiției, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administrației Prezidențiale în vederea emiterii decretului prezidențial de încetare a mandatului funcției de procuror-șef adjunct, potrivit legii.

Precizăm că în data de 24.04.2019, data preluării de către doamna Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiției, această lucrare figura în evidențele ministerului ca fiind rezolvată.

Alături de sesizarea procurorului general interimar, ministrul justiției a dispus revocarea din funcție a directorului Direcției Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum și o serie de măsuri pentru îmbunătățirea activității Ministerului Justiției.”, arată un comunicat de presă al Ministerului Justiției. 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW