Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției le atrage atenția magistraților din asociații: Când recuperează acel timp pentru munca pe dosare concrete?

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 martie 2022

Cătălin Predoiu a declarat joi, 17 martie, că agenda Justiției ar trebui ținută cât mai departe de controversele politice și de „excese de tot felul” în abordarea diverselor teme ale sistemului judiciar. În acest context, ministrul Justiției propune restabilirea echilibrului „între vorbă și faptă” și le-a atras atenția magistraților care participă la activități complementare activității juridice.

Aș întreba pe fiecare magistrat care participă la conferințe, ține cursuri, dă interviuri, emite comunicate, câte dosare a soluționat în ziua respectivă sau când recuperează acel timp pentru munca pe dosare concrete de justiție. Să nu fiu greșit interpretat, înțeleg perfect nevoia unui dialog permanent în sânul sistemului și în afara lui, pe teme de justiție, pledez doar pentru menținerea concentrării pe chestiunile concrete din fișa postului de magistrat”, este întrebarea lansată de Cătălin Predoiu, în timpul unui interviu acordat Juridice.ro.

Predoiu susține că, în perioada în care a participat la un stagiu profesional extern, magistrații din străinătate desfășurau activitățile complementare profesiei pe timpul lor personal, „nu pe timpul și banii justițiabilului plătitor de taxe și impozite”.

Eu nu propun să abandonăm dezbaterile, dar propun o restabilire a echilibrului între vorbă și faptă, între etalarea publică a unor opinii și pledoaria pentru ele și munca susținută pentru soluționarea dosarelor parchetelor și instanțelor, lichidarea stocurilor și creșterea eficienței pe toți parametrii cu care se măsoară funcționarea unui sistem judiciar”, a menționat ministrul.

Ministrul a mai precizat că și-ar dori „o civilitate și politețe exemplare” în dialogul din interiorul sistemului judiciar, o cooperare rezonabilă între judecătorii și procurorii CSM și „un elan regăsit al tuturor procurorilor de a se lupta cu infracționalitatea de toate felurile”.

Aș dori să țin agenda justiției cât mai departe de controverse politice, de politizarea subiectului și de excese de tot felul în abordarea diverselor teme ale sistemului judiciar”, a adăugat Predoiu.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW