Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, întâlnire cu ambasadorul SUA la București: Refacerea legilor justiției sunt obiective esențiale în următoarea perioadă

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Cei doi susțin că refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în următoarea perioadă, astfel încât justiția din România să devină un serviciu public eficient și, în același timp, să aducă cetățenilor dreptate și pace socială.

„Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a primit astăzi la sediul Ministerului Justiției pe Excelența sa, Ambasadorul SUA Hans Klemm, la cererea acestuia, pentru un schimb de vederi legat de agenda ministerului și cooperarea judiciară internațională româno – americană.

Încă din debutul întâlnirii, domnul Hans Klemm l-a felicitat pe domnul Cătălin Predoiu, pentru preluarea mandatului de ministru al justiției și i-a transmis întregul suport atât din partea Ambasadei Statelor Unite, cât și a SUA, pentru agenda cu care a venit în fruntea ministerului așa cum se regăsește în programul de guvernare.

Excelența sa și-a exprimat disponibilitatea în ceea ce privește cooperarea juridică internațională, precum și întregul suport pentru munca pe care ministerul justiției, alături de sistemul judiciar și de Parlament, o va întreprinde pentru refacerea legilor justiției și a codurilor penale„, a transmis Ministerul Justiției.

De asemenea, ambasadorul american a exprimat interesul SUA în cadrul cooperării internaționale privind combaterea infracțiunilor în ceea ce privește regimul drepturilor proprietății intelectuale. Totodată, Klemm i-a înmânat ministrului Justiției o scrisoare a procurorului general al SUA, William P. Barr, adresată Guvernului României.

„Cele două părți au exprimat faptul că refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în perioada care urmează, astfel încât justiția din România să devină un serviciu public eficient și, în același timp, înfăptuită la termene rezonabile, să aducă cetățenilor dreptate și pace socială. De asemenea, s-a subliniat importanța restabilirii capacității parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procedurale.

În mod special, ambasadorul american a exprimat interesul Statelor Unite în cadrul cooperării internaționale privind combaterea infracțiunilor în ceea ce privește regimul drepturilor proprietății intelectuale.

Procurorul general al SUA, scrisoare către Guvernul României

În cadrul întâlnirii, Ambasadorul american a înmânat ministrului Justiției scrisoarea Procurorului General al SUA, William P. Barr, adresată Guvernului României, care evocă cele arătate mai sus.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a mulțumit pentru deschiderea și sprijinul Ambasadei SUA și al Procurorului General SUA pentru eforturile pe care Ministerul Justiției le va face în reluarea cursului reformelor în Justiție și cooperarea judiciară internațională”, se mai arată în sursa citată.

În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali au subliniat din nou faptul că pentru România și Justiția din România, cooperarea cu partenerii strategici, cu SUA și UE, este crucială pentru atingerea obiectivelor Ministerului Justiției.

„În mod special, Ministrul Justiției a exprimat interesul părții române pentru cooperarea în recuperarea produselor infracțiunii și a prejudiciilor create de acestea, inclusiv prin transferul de expertiză și bune practici în domeniu, astfel încât ANABI să devină o agenție de temut pentru toți cei care deturnează banii publici și îi scot din țară prin diverse tehnici fiscale și juridice, inclusiv în jurisdicțiile off shore.

În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali au subliniat din nou faptul că pentru România și Justiția din România, cooperarea cu partenerii strategici, cu SUA și UE, este crucială pentru atingerea obiectivelor Ministerului Justiției, inclusiv în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare în domeniul Justiției, drept pentru care cele două părți vor restabili și dezvolta această cooperare”, a mai transmis Ministerul Justiției.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW