Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, înainte de dezbaterea la CSM privind desființarea Secției Speciale: Este un proiect cu scop pozitiv pe care îl susțin. Din păcate are și ceva lacune

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că va vota favorabil în plenul CSM proiectul USR privind desființarea Secției Speciale. Totodată, Predoiu a spus că plângerea DNA împotriva raportului Inspecției Judiciare este una întemeiată.

Cu toate acestea, Predoiu subliniat că proiectul USR ale unele probleme tehnice despre care speră că vor fi corectate în Parlament.

„Este un proiect care are un scop pozitiv pe care îl susțin. Din păcate are și ceva lacune în partea de drept tranzitoriu și alte probleme tehnice pe care sper să le îndreptăm la Parlament. Nu fac un secret că voi vota favorabil. O Ordonanță de urgență ar fi avut o soartă tristă și scurtă în Parlament pentru că știam că ar fi fost respinsă. Acesta este și motivul pentru care am evitat să promovez o Ordonanță de urgență. Într-o săptămâna sau două ar fi fost respinsă, lucru pe care l-am luat la cunoștință discutând chiar direct cu parlamentarii,” a declarat ministrul Justiției.

De asemenea, ministrul a declarat că plângerea DNA împotriva raportului Inspecției Judiciare este una întemeiată.

”În orice caz e mult de discutat și plângerea făcută de DNA este întemeiată pentru că este vorba de competența plenului de a se pronunța și de alte lucruri tehnice, dincolo de caracterul obiectiv sau mai puțin obiectiv în care a fost redactat acest raport într-o perioadă de presiuni puternice asupra justiției,” a mai spus Cătălin Predoiu.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Magistraturii decide dacă este de acord cu desființarea Secției Speciale, parchetul care a scindat CSM

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW