Wednesday, January 20, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Justiției dorește reforma Curții Constituționale

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 17 octombrie 2020

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a publicat sâmbătă un text pe blogul personal în care opinează în favoarea reformării Curții Constituționale (CCR).

Liberalul consideră că CCR a ajuns să se pronunțe pe sfera contenciosului administrativ, depășindu-și astfel competențele.

„Uneori, jurisprudența recentă a CCR îi ultra-activează competențele. În optica mea, potrivit Constituției, CCR trebuie să se oprească în marginea controlului constituționalității actelor normative cu rang de lege și a conflictului constituțional. Uneori, jurisprudența CCR a trecut din sfera controlului constituționalității legilor și cea a contenciosului constituțional, în sfera contenciosului administrativ rezervat instanțelor de judecată și chiar a mers până la a sugera și chiar impune Parlamentului legiferarea într-un sens sau altul, substituindu-se practic punctual acestuia. O astfel de “conduită” jurisprudențială împinge CCR în jocul politic sau, cel puțin, tinde, chiar și fără intenție, la influențarea jocului politic și nu este în regulă”, a scris ministrul pe blogul personal.

Cătălin Predoiu s-a alăturat prin poziția sa premierului Ludovic Orban, care a criticat în repetate rânduri activitatea Curții Constituționale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW