Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, despre propunerea lui Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct al procurorului general: Este cea mai bună

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 3 februarie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că propunerea procurorului Bogdan Licu pentru funcția de prim-adjunct este „cea mai bună” din punctul său de vedere, însă acest lucru nu înseamnă că celelalte prestații „nu au fost bune”. Potrivit sursei citate, toți candidații au fost bine pregătiți, însă „are și ministrul Justiției dreptul la o opțiune”.

O să fac referire la un procuror de rang înalt, tot în legătură cu un presupus plagiat. Și atunci au fost critici, și atunci au fost cereri de demisie. Procurorul în cauză a refuzat să demisioneze și bine a făcut. În final s-a dovedit că nu a fost vorba de niciun plagiat. Deci, la fel am judecat și acum așa cum am judecat și atunci, deși nu eram ministru și cred că ceea ce trebuie luat în considerare în acest moment este ceea ce avem oficial. (…) Atât în cazul DIICOT, cât și în cazul celorlalte structuri de parchet am luat decizia pe convingerea mea că propunerea făcută este cea mai bună. Asta nu înseamnă că celelalte prestații nu au fost bune. Am remarcat de la început că toți candidații au fost foarte bine pregătiți, dar are și ministrul Justiției dreptul la o opțiune”, a spus Cătălin Predoiu.

Totodată, ministrul a precizat că va trimite către Consiliul Superior al Magistraturii proiectul privind desființarea Secției Speciale de Investigații a Infracțiunilor din Justiție și trebuie ținut cont și de contextul politic pentru că există riscul ca proiectul să fie respins în Parlament.

”Proiectul este în stadiu de finalizare, aș fi preferat să discut și cu noile conduceri ale Parchetelor. Probabil că vom pune proiectul în dezbatere publică înainte de numirile parchetelor. Proiectul va merge la CSM pentru analiză și aviz. Este o prioritate pe care noi vrem să o îndeplinim, nu să o vedem respinsă de o majoritate ostilă. Trebuie să ținem cont și de contextul politic în care lansăm acest proiect, pentru că noi vrem să îl vedem adoptat.”, a spus Cătălin Predoiu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW