Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, despre numirea unui procuror-șef la DIICOT: Este de cântărit dacă aşteptăm noile legi sau dăm întâietate unui obiectiv de a stabiliza această funcţie

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, nu s-a decis încă dacă va lansa procedura de numire a unui nou procuror-șef al DIICOT până adoptarea modificărilor la legile justiției, care se vor afla în dezbatere publică până la 31 martie 2021.

„O să lansăm la un moment dat. Este o întrebare, reflectez la ea. Este de cântărit dacă aşteptăm noile legi sau dăm întâietate unui obiectiv de a stabiliza această funcţie”, a declarat Cătălin Predoiu, citat de News.ro.

Oficialul a explicat că „există toate premisele ca instituţia să funcţioneze” în perioada următoare, având în vedere că există un procuror-şef adjunct cu care a avut o discuţie.

Funcția de procuror-șef al DIICOT a rămas vacantă în urma demisiei Giorgianei Hosu, după ce soțul său a fost condamnat condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare. În prezent, conducerea interimară a instituției este asigurată de procurorul Oana Daniela Pâțu.

Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat miercuri lansarea în dezbatere publică, până pe 31 martie 2021, a modificărilor la legile justiției. Cele mai importante dintre acestea sunt legate de desființarea Secției Speciale, eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraților, reprimirea dreptului președintelui de a respinge motivat propunerile de numire în funcțiile de procurori-șefi, conferirea mai multor puteri procurorului general și reformarea modului de alegere a membrilor CSM.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW